BİREYSEL ISITMA SİSTEMLERİ

“Bireysel ısıtma; ısıtılmak istenen mahalin kombi ya da doğalgaz sobasıyla her kullanıcının kendi konfor şartına göre ayarlanarak ısıtılmasıdır.“

DOĞALGAZ – KOMBİ – RADYATÖR

Firmamız sokaktaki doğalgazı; evlere, iş yerlerine, fabrikalara kullanılabilir bir aşamaya getirerek sunmaktadır. Uygulama; müşteri memnuniyeti göz önünde bulundurularak projeye uygun şekilde ve kaliteli malzemelerle birlikte, teknik donanımlı ve sertifikalı ustalarımız tarafından nihai tüketiciye anahtar teslimi yapılır.

Gaz açma yetki belgesine sahip mühendislerimizin hazırlamış olduğu projeler, yetki belgeli teknisyenlerimiz tarafından temiz bir çalışma, estetik görünüm ve müşterilerimizin istekleri göz önünde bulundurularak hayata geçirilmektedir.

MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİ

“Isı ihtiyacının fazla olduğu yerlerde, ihtiyacın tek bir merkezden çözülmesi ve sistemin buna göre tasarlanmasıdır.“

Merkezi sistemler, kullanım yerine göre yer tipi, duvar tipi, teknolojisine göre yoğuşmalı ve yoğuşmasız olarak ayrılırlar .

Popülaritesi son 10 yılda ciddi anlamda artan yoğuşmalı sistemler, yanma sonucu oluşan atık gazların içerisinde bulunan su buharının enerjisini, özel dizayn edilen ısı eşanjörü vasıtası ile kapalı devre suyuna aktararak verimliliğin artmasını sağlarlar .

Kaskad sistemler ise, yüksek ihtiyaçlara cevap verebilmek için birden fazla kazanın paralel çalıştırılması ile oluşturulmuş sistemlerdir. Birbirine bağlı ve oransal kontrollüçalışan kaskadlar, yatırım maliyeti açısından tek bir büyük kazandan daha ekonomik olabilirler ve günümüzde en çok tercih edilen sistemler arasında yerini almaktadır.

ISI POMPASI SİSTEMLERİ

“Isı pompası; içerisinde soğutma çevrimi bulunan, Isıtma / Soğutma / Sıcak Su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanmış olan cihazlardır.“

Avrupa’da çok uzun zamandır kullanılan bu sistemler, enerjinin öneminin arttığı 2000’li yıllarda ülkemizde de sıkça duyulur hale gelmiştir.

Özellikle doğalgazın bulunmadığı yerlerde çok efektif bir çözüm olarak karşımıza çıkan bu sistemler, doğalgazın mevcut olduğu bölgelerde ise, amortisman hesapları dikkate alınarak avantajlı olan sistem üzerine kullanımı belirlenmektedir .

Üçay Mühendislik, Isı Pompası Sistemleri konusunda tasarım, projelendirme ve uygulama noktasında bilgi birikimi ve tecrübesiyle müşterilerine hizmet vermektedir.

ENDÜSTRİYEL TESİSAT
Tesisat çeşitleri ise birbiriyle birçok konuda bağıntılı olarak mekanik tesisat ve elektrik tesisatı olarak ikiye ayırabiliriz. Kısaca mekanik ve elektrik tesisatı alt dalları ile ilgili bilgi verelim;

Mekanik Tesisat Alanları

1- Isıtma Tesisatı
Isıtma sistemleri, kullanım mekanlarının istenen sıcaklıkta tutulabilmesi için iç ortamdan dış ortama (çevreye) olan ısı kaybının karşılanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Merkezi ve lokal (bölgesel) olarak iki ana başlıkta toplanabilir.

2- Sıhhi Tesisat
Sıhhi tesisat, yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun atılması, atık suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir.

3- Yangın Tesisatı
Yangından korunma sistemleri; olası yangın anında insan sağlığına ve eşyalara zarar gelmeden yangını söndürmek amacıyla yapılan tesisat ve sistemlerdir. Binalarda yangın tesisatı: söndürme sistemleri, duman tahliye sistemleri ve basınçlandırma sistemlerinden oluşmaktadır.

4- Klima Tesisatı
Soğutma, bir maddenin veya ortamın sıcaklığını, onu çevreleyen ortamın sıcaklığının altına indirmek ve orada muhafaza etmek üzere ısısının alınması işlemine denir. Soğutulmuş akışkanın borular vasıtasıyla nihai soğutucu cihazlara ulaştırmak yoluyla klima tesisat işlemi yapılır. Merkezi ve lokal olarak iki ana başlıkta toplanabilir.

5- Havalandırma Tesisatı
Havalandırma, kapalı bir alana doğal ya da mekanik yolla temiz hava akımı sağlanmasıdır. İçeri temiz hava girerken, buna eşdeğer hacimde, zararlı gazlarla, kokularla, tozlar­la kirlenmiş ve ısınmış hava dışarı atılır.Mekanik yolla havalandırma, kapalı böl­melere temiz hava emen ya da kirli havayı dışarı atan fanlarla yapılır. Isı ve rüzgâr gibi etkilere bağlı olmayan mekanik havalandır­ma, kolayca denetlenebilir, bu nedenle de belirli bir hızda hava değişiminin zorunlu olduğu yerlerde yaygın olarak kullanılır. Kapalı hacimlerdeki oksijen oranının doğal koşullarda olması gereken seviyede tutulmasını sağlamanın en kolay yolu havalandırma yapılmasıdır. Kullanım sonucu oksijen oranı azalmış ve kirlenmiş (halı, elbise tüyü, parfüm, ter kokusu vs.) hava atmosfere atılır, yerine dışarıdan, yüksek oksijenli ve kirlenmemiş (gerekli filtre sistemlerinden geçirilerek) taze hava alınır. İnsan sağlığının ve verimliliğinin en önemli koşullarından birisi budur. Kirli havanın dış ortama atılması ve dış ortamdan alınan taze havanın filtrelenmesi, zararlı maddelerden arındırılması, istenilen sıcaklık ve nem değerlerine getirilerek iç ortama verilmesi havalandırma sisteminin kapsamındadır.

6- Güneş Enerjisi Tesisatı

7- Doğalgaz Tesisatı
Evlerimizde, sanayi tesislerinde ve iş yerlerinde kullanılan doğalgaz zehirli olmayan, renksiz, kokusuz ve havadan daha hafif bir gazdır. Bu doğrultuda doğalgaz kullanımının güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılabilmesi işlemidir.

8- Asansör Tesisatı
Asansör, dikey olarak yük ve insan taşımada kullanılan bir araçtır. Daha yüksek ve derin yapıların yapılmasıyla, insanların ve yüklerin üst ve alt katlara ulaşabilmesi ihtiyacı asansörleri zorunlu kılmıştır. Bu doğrultuda hidrolik, makine daireli ve makine dairesiz asansörler dizayn edilmiş ve sistemin çalışabilirliği ve güvenliği açısından asansör tesisatı altında yürütülmektedir.

9- Basınçlı Hava Tesisatı
Basınçlı hava tesisatı, endüstriyel tesislerde kullanılır. Makineler için gerekli hava, basınçlı olarak tesisata verilir ve borular ile kullanım alanındaki makinelere götürülür. Basınçlı hava tesisatının elemanları; kompresör, filtre, kurutucu, hava deposu ve tesisat boru ve armatürleridir.

10- Medikal Gaz Tesisatı
Sağlık tesislerinde ameliyathane, doğumhane, müdahale odaları gibi cerrahi operasyon yapılan bölümler ile yoğun bakım, reanimasyon servisi, hasta odaları gibi bakım, tedavi alanlarında ve cerrahi aletleri çalıştırmak için medikal gazlar kullanılmaktadır. Bu gazları kullanım noktaları olan uç birimlere kadar dağıtan borulama sistemine medikal gaz tesisatı, bu noktalarda vakum sağlamak için yapılan sisteme medikal vakum tesisatı ve operasyon odaları ile uyutma, uyanma odalarında anestezi gazlarını uzaklaştırmak için yapılan sisteme anestetik atık gaz tesisatı denilmektedir.

11- Çamaşırhane ve Mutfak Tesisatı
Mutfak ve çamaşırhanelerde kullanılan davlumbaz, eksoz sistemleri, makine montaj ve demontajlarının yapılması, kullanım suyu ve pissu hatlarını çekilmesi ve hijyen kurallarının belirlenmesi işlemidir.

12- Buhar, Kondends, Kızgın Su ve Kızgın Yağ Tesisatı
Isıtma, soğutma ve su temini işlemi için yüksek sıcaklıklarda kullanılan farklı akışkanlar ile ilgili tesisat şekilleridir.

13- Havuz Tesisatı
Yüzme havuzları ve süs havuzlarında filitreleme, dezenfeksiyon, su ısıtma sistemleri gibi konuları içerir.

14- Mekanik Otomasyon
Modern yapılarda çalışmakta olan elektrikli sistemlerin otomatikleştirilmesi için yapılan yazılımsal ve donanımsal işleri kapsayan bir kavram olarak görülebilir.

15- Fenni Muayene
Tesisat imalatlarının proje, ilgili standart ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yapılmasını takip eden, maliyet konuları ile ilgili teknik verileri koordine eden ve yapının kullanıma uygunluğunu belirleyen tesisat alanıdır.

RADYANT SİSTEMLERİ

Yüksek tavanlı, kapalı, açık ve yarı açık mahallerin konvansiyonel sistemler ile ısıtılması oldukça güçtür. Yatırım maliyeti ve tüketimlerin son derece fazla olduğu bu tip uygulamalarda, Radyant Isıtma Sistemleri ön plana çıkmaktadır.

Radyant Isıtma Sistemleri ile, sadece ısıtmak istediğiniz alan ya da alanları, kızıl ötesi ışınımlarla rahatlıkla ısıtabilirsiniz. Tıpkı Dünyamızdan yaklaşık 150 milyon kilometre uzaklıktaki Güneş’in, yer küreyi ısıttığı gibi !

Üçay Mühendislik, Radyant Isıtma Sistemleri’nde de siz değerli müşterilerine projelendirme, taahhüt ve satış hizmeti vermektedir.